המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פועל מטעם משרד הבריאות ועוסק ברפואה תעבורתית של הבריאות ובמניעת תאונות דרכים הנגרמות בשל ליקויים בריאותיים כאלה ואחרים.
המכון מוסמך לערוך ביקורות רפואיות ומעקב מנהלי אחרי אותן בדיקות ואיתור מוקדם של ליקויי בריאות, לרבות בדיקות פסיכולוגיות ופסיכיאטריות בנהגים בעלי ליקוי בריאותי ידוע או פוטנציאל לסכנה בשעת נהיגה, כגון נהגים שנתפסו בעת נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים, או שנחשדים בכך.
בנוסף פועל המכון להתאמת אביזרי רכב ונהיגה למוגבלים בעלי נכויות פיזיות, מתן ייעוץ בתחום התעסוקה ופיתוח תחום הרפואה התעבורתית.
איך כל זה קשור אליך?
פעילותו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים חשובה מאוד למשרד הבריאות ולמשרד התחבורה ונלקחת ברצינות רבה במערכת החוק, ולכן אכיפתו נוקשה ואי אפשר שלא לשתף פעולה עם דרישותיו והחלטותיו של המכון. הסיכוי להצלחה ללא עורך דין המתמחה בנושא המר"בד נמוכים ביותר.
לדוגמא להמחשה, אם הורשעתם בנהיגה בשכרות ורישיון הנהיגה שלכם נשלל ל- 24 חודשים או יותר, תיאלצו לחדש את הרישיון בתום תקופת השלילה.
חידוש רישיון הנהיגה כולל בן היתר, מעבר מבחני התיאוריה וטסט המעשי בנהיגה. כמו כן בשל חומר העבירה שביצעתם תיאלצו לבקר גם במכון הרפואי לבטיחות בדרכים שעל האחרון לתת את המלצתו האם הנכם ראויים לנהוג או לאו בשל כושר נהיגה לקוי
נזכיר שוב שסמכויותיו של המכון נרחבות, וביכולתו לקבוע כי למרות ריצוי העונש שהוטל עליכם, ולמרות מעבר כל המבחנים הנדרשים, רישיון הנהיגה לא יוחזר לכם עפ"י החלטתו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
בנוסף על כך, גם רופא המשפחה או כל רופא אחר המבצע בדיקות שגרתיות יכול לזמן אתכם למכון הרפואי אם הוא חושד שאתם משתמשים בסמים או באלכוהול או כי אתם סובלים מבעיה נפשית כלשהי שעשויה להשפיע על הנהיגה שלכם. למעשה, הרופא מחויב על פי חוק לדווח למכון במקרים אלה והדבר כלל אינו נתון לשיקול דעתו.
מה עושים?
קודם כל יש להימנע כמובן משימוש בסמים, שתיית אלכוהול ופעולות כאלו ואחרות העשויות לסכן אתכם ואת הסובבים אתכם בנהיגה ובכלל. במידה ובכל זאת פעלתם ללא שיקול דעת וזומנתם למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מומלץ לפנות, מייד עם קבלת הזימון, לעורך דין תעבורה המכיר את העבודה מול המכון.
עורך הדין יכול לסייע לכם להתכונן לפגישה במכון, בהתאם לסיבה שבגינה זומנתם אליו, ולהקטין את הנזק העשוי להיגרם לכם.
סיוע מקצועי מעורך דין במקרים כאלה מונע מראש בעיות רבות בהם נתקלים נהגים שזומנו למכון.
מי שכבר עבר את בדיקות המכון וניגש לעורך דין תעבורה רק לאחר קבל ההחלטה, ייתקל בקשיים רבים, והסיכוי לשנות את החלטת המכון לאחר שכבר התקבלה הם קטנים הרבה יותר אך עדיין קיימים.
כיצד ניתן לבטל את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ?
- לעתים ניתן לבטל את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים אף מבלי לערער על החלטתו באם ההחלטה על פניה שגוייה ולא מדתית, זאת כאשר ומבוצעת פנייה מהירה למכון עוד טרם חלף המועד הערעור על החלטתו.
- על החלטת רשות הרישוי על פי המלצת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ניתן לערר בפני ועדת ערר רפואית המונה שלושה רופאים, זאת תוך 30 יום מיום שנודע לעורר על החלטת המכון.
בסמכות וועדה זו לקבל את הערר, לדחותו, ואף לקבוע קביעות שונות לגבי רישיונות שעליהם לא ערער העורר כלל. בסמכותה לבדוק את העורר ,להעניק לו רישיון אך להתנות בו תנאים.
- על החלטת ועדת ערר הרפאית ניתן להגיש ערעור מנהלי לבית המשפט לעניינים מנהליים שבתחום סמכותו מצוי משרד הרישוי שנתן את ההחלטה המקורית.
לכן, בכל מקרה של זימון למכון הרפואי, הזדרזו לשכור את שירותיו של ערך תעבורה מנוסה בתחום והקטינו ככל האפשר את הסיכוי שלילת רישיון הנהיגה שלכם.
הוזמנת לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים?, שללו לך את הרישיון, משרדנו מתמחה בטיפול בתיקי נהגים שרישיונם נשלל על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עקב בעיות רפואיות.
צור קשר עכשיו לקבלת ייעוץ: 03-9393060, 0506676664 .