כאשר מתרחשת תאונת דרכים, מתמנה בוחן לאירוע מטעם משטרת ישראל ,תפקידו העיקרי הוא זיהוי האחראי לתאונת הדרכים ואת נסיבות התרחשותה.
מלבד עבודת הבוחנות בשטח (בחינת כלי הרכב המעורבים, ביצוע ניסוי שדה ראיה וכו'), הבוחן אוסף עדויות מהנהגים ויושבי כלי הרכב המעורבים בתאונה ואף מאזרחים שהיו עדים לאירוע ועוד.
זומנתם לחקירה בעקבות מעורבות בתאונת דרכים, מובאים לפניכם מספר כללי זהב שממולץ בחום לפעול על פיהם:
- נסו לשמור על קור רוח, מדובר באירוע שעלול להיות מלחיץ, אל תודו בדבר שלא ביצעתם.
- זכרו! כל מה שתאמרו בחקירה עלול לשמש כנגדכם, הן בקבלת ההחלטה האם להגיש כנגדכם כתב אישום ובמקרה בו התיק יובא בפני שופט בבית המשפט.
- בתחילת החקירה בידקו מה מעמדכם, האם אתם נחקרים כעדים לתאונה או כחשודים.
- חשוב לזכור ! כאשר חשוד מגיע לחקירה בביצוע העבירה, החוקר מחויב להודיע לו כי המדובר ב"חקירה תחת אזהרה", ולהודיע לו באיזו עבירה בדיוק הוא חשוד.
- לחשוד הנחקר תחת אזהרה עומדות זכויות חוקיות אשר להן אינן זכאי נחקר כעד, עימדו על זכותכם החוקתית להיפגש עם עורך דין כבר בשלב זה וטרם החלה החקירה עצמה.
- עומדת לכם הזכות לאי הפללה עצמית וכן זכות השתיקה. חשוב לדעת כי במידה ובחרתם בזכות השתיקה ולא לענות על השאלות שנשאלתם, הדבר יכול לשמש כחיזוק לראיות שיוגשו במשפט.
- דעו לכו, החקירה מוקלטת ומתועדת, נוסף ל כך גם שיחות שאינן רישמיות מתועדות, כל שיחת מסדרון או שיחה "מחוץ לפרוטקול" מתועדת אף היא.
- במקרה בו יטיחו בכם את האשמה בדבר קרות התאונה, זכרו אינכם חייבים לקבל את דברי הבוחן. במידה ודעתכם שונה אמרו זאת מפורשות וודאו שהדברים ירשמו.
- בתום החקירה תתבקשו לחתום על טופס החקירה, הקפידו לקרוא על מה חותמים, במידה וגילתם טעויות או שנרשמו דברים שלא יצאו מפיכם עמדו על כך שהדברים יתוקנו.
כלל הזהב האחרון שאני יכול לתת לכם, במידה וזומנתם למשטרה מכל סיבה שהיא, ובוודאי אם מדובר בחקירה תחת אזהרה, יש להתייעץ ללא דיחוי עם עו"ד מומחה בתחום התעבורה.
כך יהיה ניתן להתכונן כהלכה להצגת גרסתכם לפני בוחני וחוקרי משטרת ישראל.
סעו בזהירות.
עמית קדם-משרד עורכי דין פלילי ותעבורה
03-9393060 משרד
050-6676664 נייד